Shires -loimien koko-opas

Näin valitset oikean kokoisen Shires -loimen:

Kun ostat minkä tahansa merkin loimea hevosellesi, istuvuus on avainasemassa eikä sitä tule koskaan aliarvioida. Jos olet ostanut tyylikkää ja parhain ominaisuuksin varustellun loimen, mutta koko on väärä - se voi mahdollisesti aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä.

Hyvä uutinen on kuitenkin se, että hyvän istuvuuden saavuttaminen ja oikean koon valinta ei ole vaikeaa - tässä ovat parhaat vinkit Shires -loimien valintaan:

- Mittaa hevosesi ennen kuin valitset loimen kokoa. Aseta mittanauhan toinen pää hevosesi sään keskelle ja toinen pää hevosen takaosaan, kohtaan johon loimen voi odottaa päättyvän. Katso alla oleva kuva (selän päällä näkyvä viiva).Shiresin loimet on mitoitettu sentteinä, tuumina tai jalkoina sekä tuumina - varmista, että tarkistat, minkä koon maton tilaat, sillä 66" ei sovi 6'6" hevoselle. HUOM! Rehevon valikoimassa on näkyvillä toimittajan alkuperäiset koot, jonka lisäksi näet senttikoot - tämä mahdollisten virhelyöntien välttämiseksi.

Huonosti istuva loimi luistaa ja se voi aiheuttaa epämukavuutta tai jopa vammoja hevoselle. Lisäksi huonosti istuva loimi voi vahingoittaa itse itseään. Varmistaaksesi loimen pitkän iän - valitse oikean kokoinen loimi.

Mistä tiedän, sopiiko loimi hevoselleni?

Loimen tulee istua hyvin säälle ja lavoille, jotta hevonen voi liikkua vapaasti ilman, että loimi liukuu taaksepäin tai kiristää ja estää luonnollisen liikkumisen.

Ristivöiden ja etusolkien tulee olla riittävän kireät pitämään loimi paikoillaan, mutta eivät niin kireät, että ne aiheuttavat loimen muodon vääristymistä hevosen selässä. Liian tiukalla oleva loimi voi aiheuttaa painepisteitä hevosen lapojen ja säkäalueen ympärille.

Ristivyöt tulee kiinnittää niin, että käden leveys mahtuu vyön ja hevosen vartalon väliin. Tämä tarkoittaa, että hihnat ovat riittävän kireät estämään jalkojen takertumisen, jos hevonen makaa, mutta eivät niin kireät, että ne aiheuttaisivat epämukavuutta hevoselle sen liikkuessa tai maatessa.

Jos valitsemassasi loimessa on jalkahihnat, ne tulee kiinnittää siten, että vasen hihna kulkee vasemman takajalan ympäri ja kiinnitetään takaisin vasemmalle puolelle. Oikean hihnan tulee sitten kulkea oikean takajalan ympäri, kiertää vasemman hihnan läpi ja kiinnittää sitten oikealle puolelle. Hihnan ja hevosen jalan väliin tulee jäädä noin 4-5 tuumaa (= 10-12cm), jotta loimi ei pääse luisumaan aiheuttamatta hevoselle epämukavuutta.

Kokotaulukko:

Loimen koko

3'9"

4'0"

4'3"

4'6"4'9"5'0"5'3"5'6"5'9"6'0"6'3"6'6"6'9"7'0"7'3"
Selän mitta (cm)9095100105110115120125130135145150155165170

Lahjakortti